Utviklingen av mote for menn

September 8, 2017

Når vi snakker om mote og hvordan moten har utviklet seg igjennom tidene, så tenker vi kanskje ikke på menn, men tenker ofte automatisk på kvinner. Men fakta er at mennenes mote og klesstil har forandret seg like mye over årene.

Mote for menn frem til 1960-tallet

Frem til 1950 så var det mye bruk av dresser med slips og vide bukser. I 1920-årene så holdt de seg mest til lyse farger før de på 30- og 40-tallet gikk mer mot mørkere farger. På 1950-tallet så ble moten sterkt påvirket av James Dean og Frank Sinatra.På grunn av det så var det mye bruk av jeans, lærjakker og mer farger, det var med andre ord stor forskjell fra tidligere med mer monotone farger og dresser. Dette var viktig og det spiller inn på 60-tallet da det blir mer vanlig å eksperimentere med klesstilen. Det blir derfor mer vanlig med bruk av farger, mønster og strikketøy.

1970-tallet til år 2000

På 70-tallet er det fortsatt en utvikling av farger og mønstre for menn. Dressen kommer tilbake, men det er en sprekere variant som også kommer med bruk av platåsko. Det beryktede 80-tallet er det ikke mange som enten husker eller har hørt om. Det er mye farger, store og løse klær og klærne blir mer hverdagslige.På 1990-tallet kommer vi inn i boyband perioden, som de fleste kjenner til. Backstreet Boys og ‘N Sync brukte alle fantastiske sceneantrekk med washed-out effekter, store klær som fortsatt var populært, bruk av metalliske og jeans stoffer. Denne boybandstilen fortsatte inn i 2000. Som de fleste husker så var det mye farger og mønstre, mer boksete former på klærne og mye bruk av jeans og jeansstoff.