Trening for deg som er gravid

September 28, 2021

Å trene gjennom svangerskapet er sunt og godt for alle parter. Både mor og barn har godt av at kroppen holdes i bevegelse. På Klinikk for Alle finner du trening for gravide som styrker rygg, bekken og bekkenbunn.

Det er trygt

Det er trygt å trene under svangerskapet så lenge du er frisk. Du bør faktisk være i aktivitet og du kan trene helt frem til fødselen om du vil. Det anbefales også at du starter opp treningen etter fødselen så snart du føler deg klar. Lytt til kroppen.

Råd til gravide

Det anbefales særlig at du trener bekkenbunnen, både før og etter fødselen, slik at du kan forebygge urinlekkasje. Kondisjonstrening med lett intensitet anbefales. Moderat styrketrening for rygg og mage er bra for gravide. Du bør unngå å trene dersom det er fare for tidlig fødsel eller du tidligere har spontanabortert. Søk råd hos lege eller jordmor.

Fordeler med å trene som gravid

Det viser seg at kvinner som har vært aktive under svangerskapet får færre komplikasjoner både under og etter fødselen. I tillegg kan du oppnå mindre tretthet og økt velvære. Ved å trene opp muskler i både armer og bein vil du lett kunne løfte barnet og være aktiv også etter fødselen.